İletişim

Vajinismus Nedir?

Vajinismus Nedir?

Vajinismus Nedir?

  • Cinsel ilişkiden  hemen önce veya giriş esnasında vajinayı çevreleyen kasların tekrarlayıcı ve istemsiz bir biçimde kasılarak, penis vajina birlikteliğinin gerçekleşememesi veya  son derece ağrılı  ve acılı olmasıdır. Kasılmalara, girişe ilişkin korkular, kaygılar eşlik eder. Bunlara, tüm bedende kasılmalar, bacakların kapanması, titreme, çarpıntı, terleme, bulantı, kusma, fenalık hissi ve ağlama eşlik edebilir.
  • Genellikle ilk gece korkusu ile oluşmaktadır. İlk gecede kızlık zarının yırtılması, parçalanması, çok fazla kan gelmesi ve kanın durmaması endişesi vardır. Bu nedenle daha cinsel ilişkiye girmeden zihinsel olarak hazır olamama ile oluşan gerginlik ve aşırı endişe vajinismusa zemin hazırlamaktadır. Kısacası cinsel ilişki gerçekleşmemesine rağmen sadece cinsel ilişkinin hayal edilmesiyle tetiklenebilir.
  • Kadın eşini arzulamasına rağmen cinsel ilişki denenmesi sırasında endişe, panik, korku hissettiğinden dolayı kendisini korumak için istemsiz bir şekilde bacaklarını kapatma ve eşini itme gibi davranışlar gösterebilmektedir.

Eğer ki yukarıda yazılan belirtileri yaşıyorsanız, en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.