İletişim

İlişkide Sözler Mi Önemlidir Yoksa Davranışlar Mı?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • İlişkide Sözler Mi Önemlidir Yoksa Davranışlar Mı?
İlişkide Sözler Mi Önemlidir Yoksa Davranışlar Mı?

İlişkide Sözler mi önemlidir yoksa davranışlar mı?

Herkese merhaba sevgili dostlarım. Sıkça duyduğunuz bir sorudan bahsetmek istiyorum. Bir ilişkide sözler mi önemlidir yoksa davranışlar mı?

Kimisine göre sözler önemlidir. Kimisine göre davranışlar önemlidir. Kimisine göre de her ikisi önemlidir. Birisine seni seviyorum, sana aşığım, seni çok özlüyorum, seni anlıyorum demek ayrıdır. Bunu davranışa dökerek karşı tarafa hissettirebilmek çok ayrıdır.

Eric Fromm’un da dediği gibi; ‘’Önemli olan sözler değil davranışlardır. Size sevdiğini söyleyen birisi yerine sevgisini gösteren birine inanın.’’

Peki sadece sevgi göstermekle olur mu? Tabiki de hayır. Bir ilişki içerisinde her ikisinin de olması gerekir. Bu sözleri duyduğumuzda hissettiklerimiz farklı olur. Partnerin ağzından sevildiğinizi duymak, önemsendiğinizi duymak, anlaşıldığınızı duymak ayrı bir duygu hissettirir. Ancak bu sözlerin ardından bu sözleri pekiştirmek için davranış ile pekiştirilmesi kişide yaşanan duygunun daha yoğun ve şiddetli yaşanmasına neden olacaktır.

Bu nedenler sözler davranışlarla pekiştirilirse en güzel sonuç elde edilebilir.

İlişkinizde problemler yaşıyorsanız, küçücük sorunlar bir bakmışsınız dağ gibi oluyorsa ve işin içinden çıkamıyorsanız en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklamanız veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.