İletişim

Evliliğin Altın Kuralları

Evliliğin Altın Kuralları

 

1. Temel duygu ve düşünce farklılıklarınızı kabul edin.

Erkeğin ve kadının durumları anlama ve yorumlama biçimleri birbirinden farklıdır. Eşler birbirini kendi düşüncesi gibi düşünmeye zorlamamalıdır. Birbirinizi tanıyarak düşünce farklılıklarınızı kabul edip orta yolu bulmalısınız.

2. İletişim engellerinizi tespit edin ve ortadan kaldırın.

Eşler her zaman sağlıklı iletişim kuramayabilirler. Ancak önemli olan bunun farkında olmalarıdır. İletişim engelleriniz varsa bunları tespit edin, bunlar hakkında konuşarak bu engelli ortadan kaldırmak için birlikte hareket edin.

3. Rollerinizin farkın olun ve bunları paylaşın.

Evlilikte birçok rol vardır. Karı-koca, anne-baba, mesleki roller gibi. Ancak eşler bazen hangi role girdiğinin farkında olamıyor. Birlikte bu rolleri bir kâğıda yazarak her rol hakkında konuşarak bu rolleri paylaşın. Örneğin; mesleki rollerinizi ilişkinize karıştırmayın. Eşinize anne-baba rolünde değil karı-koca rolünde olun.

4. Cinsel hayatınıza değer verin ve renklendirin.

Cinsellik evlilikte önemli bir şeydir. Cinsel hayatınızı olabildiğince güçlendirin ve renklendirin. Renklendirmek için cinsellik hakkında konuşabilir, cinsel ilişkide neler istediğinizi ve neler istemediğinizi, nelerin size zevk verdiğini, nelerin zevk vermediğini eşinizle paylaşabilirsiniz.

 

5. Eşinizi desteklemeyi unutmayın.

Eşinizin güzelliğini ve yaptığı güzellikleri görmezden gelmeyin. Bunlar hakkında olumlu geri dönütlerde bulunun. Örneğin; bir elbise eşinize yakışıyorsa ona ‘’ bu elbise içinde çok güzel görünüyorsun’’ gibi iltifatlarda bulunabilirsiniz.

6. Olumlu veya olumsuz anlamda kıyaslamalardan uzak durun.

Eşinizin yaptığı bir yemeğe ‘’harika olmuş tıpkı annemin yaptığı yemekler’’ gibi cümleler kullanmayın. Bunun yerine beğendiğinizi eşinize direk o yaptığı için beğendiğinizi belli edin. ‘’Ellerine sağlık canım, yemek/tatlı çok güzel olmuş.’’ gibi.

Eğer ki evliliğinizde problemler yaşıyorsanız, küçücük sorunlar artık dağ haline geliyorsa en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın