İletişim

Cinselliğin Altın Kuralları

Cinselliğin Altın Kuralları

 Cinselliğin Altın Kuralları

Yaşam boyunca cinsellik çoğu kişinin konuşmaktan çekindiği bir konu olmuştur. Ancak nasıl yemek, içmek normal bir şey ise cinsellikte gayet normal bir şeydir. Çiftler arasında cinsellik rahatça konuşulmadığı için birbirlerinin nelerden hoşlandığını, nelerden hoşlanmadığını, hangi pozisyonları sevmediğini, hangi pozisyonlardan daha çok zevk aldığını, vücudunun hangi bölgelerinin onu daha çok erotize ettiğini bilmiyorlar. Her şeyin bir kuralı olduğu için cinselliğinde belli başlı kuralları vardır. Şimdi sizlere cinselliğin altın kurallarından

bahsedeceğim.

1. İletişim

Partneriniz ile cinselliği rahatça konuşabilmek için öncelikle günlük hayatta da iyi bir iletişim kurmanız gerekiyor. İyi bir cinselliğe giden yol, güzel ve etkili bir iletişim kurmaktan geçmektedir. Erkek ve kadın farklı yerlere dokunulmaktan haz alırlar. Kimisi romantik bir birliktelikten hoşlanırken kimisi daha sert ve ateşli bir birliktelikten hoşlanır. Farklılıklarınızı kabul edip ortak noktada buluşmak için iletişim kurmayı mutlaka tercih edin. Cinsel ilişki esnasında nelerden zevk aldığınızı, hangi pozisyonları sevdiğinizi, fantezilerinizi, ilişki esnasında neler duymak isteyip istemediğinizi aklınıza gelen soruları partnerinizle paylaşmanızı tavsiye ederim. Cinsellikte istediğiniz ve istemediğiniz şeyleri konuşarak cinselliği daha etkili ve canlı bir hale getirmek sizin elinizde.

2. İdeal Ortam Oluşturun

Bazen çocuklar bazen de komşular duyacak diye cinsel ilişkiniz olumsuz etkilenmiş olabilir. Özenle hazırlanmış bir oda, loş bir ışık, romantik bir müzik bazen de ikinizi birbirinize çekecek bir koku aranızdaki çekimi arttıracaktır. İlişkinizden önce tuvalet ihtiyacını giderilmiş olması, ılık bir duş almak oluşturduğunuz ortamın kesintisiz bir şekilde sürdürülmesine olanak sağlar. Burada en önemli şey, oluşturulan ortamda çiftlerin kendilerini rahat hissetmeleridir. İdeal bir ortam oluşturmak cinsel birlikteliğinizin kalitesini arttıracaktır.

3. Ön Sevişme

Uzun ve keyifli bir ön sevişme, kaliteli bir cinselliğin anahtarıdır. Erkeklerin boşalmayı denetim altına alması ve ereksiyonda kalabilmesi, kadınlarda da daha kolay ve etkili bir orgazma ulaşması için ön sevişme gereklidir. Ön sevişme esnasında dokunmanın ve dokunulmanın verdiği hazza öpüşürken dudaklarınızda ve vücutlarınızda hissettiğiniz sıcaklığa, tenlerinizin birbirine değdiğindeki hazza odaklanmalısınız. Zamanla partnerinizi keşfedecek ve bir önceki sevişmenize göre daha etkili bir sevişme

yaşayacaksınız. Unutmayın, ön sevişmeye yeteri kadar zaman ayıran çiftler, sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayata sahip olurlar.

4. Cinselliğe Konsantre Olun

Cinsel ilişki sırasında hem ruhsal hem de bedensel olarak hazır olmak gerekir. Günlük yaşamınızda çalıştığınız yerde sorunlar yaşamış olabilir, trafikte birine gerilmiş, sinirlenmiş olabilirsiniz. Ancak cinsel ilişki öncesi bunları bir kenara bırakmak gerekir. Eğer ki bırakmamış olursanız kendinize ve partnerinize konsantre olmazsınız. Bu da

kadında orgazm olamamaya erkekte ise ereksiyon sorunlarına yol açabilir. Eğer ki kendinizi cinselliğe hazır hissetmiyorsanız bunu partneriniz ile konuşabilir, daha uygun, stressiz olduğunuz bir zaman devam edebilirsiniz.

5. Aşk Oyunları Oynayın

Cinsel birlikteliğinizi keyifli hale getirecek bir başka şey ise aşk oyunlarıdır. Partnerinizi

kışkırtıcı hareketler yapabilir, sizi arzulamasını daha da yükseltebilirsiniz.

Bazen seks oyuncakları kullanabilir bazen de bir yerde randevulaşıp oradan otele geçebilirsiniz. Hiç beklenmedik bir anda küçük hediyelerle karşısına çıkabilir onu mutlu edebilirsiniz. Unutmayın, kadınlar beklenmedik anda gelen küçük hediyelerden hoşlanırlar. Erotik kıyafetler giyerek partnerinizi baştan çıkabilirsiniz. Evin kapı girişinden itibaren sıra ile duvarlara küçük notlar yapıştırarak notlardan size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Adeta yatak odasına gelene kadar enerjisi tavan yapmış bir ‘’Sherlock Holmes’’ ile karşılaşabilirsiniz. Bu kuralda yaratıcılık çok önemlidir. İkinizin de keyif alacağı şeyi seçmeye özen göstermelisiniz. Bunun için de birinci kuralımızdaki iletişime önem vermeniz ve bunlar hakkında konuşmanızı tavsiye ederim.

 

6. Anın Tadını Çıkarın

Cinsel isteğiniz bazen sizin beklemediğiniz bir anda gelebilir. Partnerinizle birlikte aynı anda birbirinizi arzuluyorsanız bu anı kaçırmayın. Denizin içinde olabilirsiniz hiç sorun yok. Tutkulu bir biçimde öpüşmeye başlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda pratik olup kendinize hızlıca bir ortam oluşturmanız gerekir.

7. İlişki Sorunlarınızı Halledin

İlişkinizde yaşadığınız sorunlar cinsel yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Duygularınız siz farkında olmadan sizi ele geçirir. Bu yüzden partnerinize karşı hissettiğiniz olumsuz duygular (sinirlilik, kızgınlık, güvensizlik) var ise partnerinizle bu konuları konuşmanızda fayda var. Halı altına süpürülen konular ileride ayaklarınıza batmaya başlar. Bu yüzden halı altı süpürmek yerine konuşarak birlikte çöp kutusuna atabilirsiniz.

8. Karşılıklı Saygı ve Sevgi

Evliliğin ve cinselliğin vazgeçilmez kurallarından biri de karşılıklı saygıdır. Sevgi ve saygı çerçevesinde evlilikleri olmayan çiftlerin mutlu bir cinsel yaşamları olması beklenemez. Çiftlerin günlük hayatlarındaki birbirlerine olan saygı ve sevgileri cinsel yaşamlarına da yansımaktadır.

Unutmayın !

Cinsellikte bazen bir dokunuş tüm kapıları açarken bazen de bir dokunuş tüm kapıları kapatabilir. Kendinizi ve partnerinizi iyi tanımak elinize altın bir anahtar verecektir. Bu anahtarla partnerinizin tüm kapalı kapılarını rahatlıkla açabilirsiniz.

Cinsel hayatınızda problemler yaşıyorsanız en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.