İletişim

Cinsel Performans Kaygısı

Cinsel Performans Kaygısı

Cinsel performans kaygısı, bireyin cinsel ilişki esnasında yeterli performans gösterebilmekle ilgili endişelerini ifade etmektedir. Performans kaygısı, cinsel ilişki sırasında, partnerin isteklerini karşılamaya ve tatmin etmeye yönelik duyulan aşırı ihtiyaç ile ilişkilendiriliyor.

  • Yani bireyin asıl ilgilendiği kendi zevk ve tatminlerinden çok, partnerinin zevk ve tatminini sağlamaktır. Bu durumda  duyulan kaygı yalnızca erkeklerde değil, kadınlarda da görülebilmektedir.
  • Erken/geç boşalma, erekte kalabilme, güçlü bir ereksiyon yaşayabilme ve orgazmı kontrol edebilme erkeklerde performans kaygısı yaratabilmektedir. Tüm bunlar, erkeklerin gözünde cinsel güçlerini, cinsel becerilerini kısacası erkekliklerini yansıtabilmektir. Ancak başarızlık yaşandıkça kaygı artmaktadır.
  • Kadınlarda cinsel performans kaygısı ise orgazma ulaşabilme ile ilişkili olmaktadır. Kadın orgazm olamadığı zaman bu durumdan kendilerini sorumlu tutabilmektedirler.

Cinsel ilişkinizde performans kaygısı yaşıyorsanız, bu performans kaygısı sonucu erken boşalma veya sertleşme sorunu (iktidarsızlık)yaşıyorsanız en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.