İletişim

Cinsel Mitler (Doğru Bilinen Yanlışlar)

Cinsel Mitler (Doğru Bilinen Yanlışlar)

Cinsel Mitler (Doğru Bilinen Yanlışlar)

Cinsel mitler bireyin cinsellik ile ilgili doğru olduğunu düşündüğü, bilimsel bir gerçeği olmayan, abartılı ve cinselliği özgürce yaşamayı sınırlandıran kalıplaşmış yanlış yargılardır. Bu yanlış inanışlar birçok cinsel işlev bozukluğunun zeminini hazırlamaktadır. Cinsel mitlerin oluşmasındaki en önemli nedene bakıldığında, cinselliğin toplum tarafından da eşler tarafından da açık bir şekilde konuşmamasıdır. Bugün sizlere en yaygın olan cinsel mitlerden bahsedeceğim.

1. Kadının cinsel isteğini belli etmesi ve cinsel ilişkiyi başlatması günahtır ve ayıptır

Cinsellik sadece erkek için değil kadın içinde oldukça doğal bir eylemdir. Bu mit yüzünden kadınlar partnerlerine karşı cinsel isteklerini belli edemiyorlar ve o an karşılanması gereken bir ihtiyacı ister istemez ketliyorlar. Her defasında kadın gelen isteğini bastırdıkça cinsellikten uzaklaşabilir.

2. Erkekler cinsel ilişkiye her zaman hazırdır

En yaygın görülen cinsel mitlerden birisidir. Erkek her zaman cinsel ilişkiye hazır değildir. Erkeğinde bir okşanmaya, öpüşmeye, sevişmeye yani kısacası uyarılmaya ihtiyacı vardır. Bu yanlış düşünceden dolayı erkekler cinsel ilişki için kendilerini her zaman hazır hissetmek zorunda kalıyor. Ancak o gün stresli kaygılı sinirli bir gün olabilir. Bu da zaman zaman peniste sertleşme sorununa yol açabilmektedir. Cinsel ilişki karşılıklı iki tarafın istemesi ve kendini hazır hissetmesi ile yapılmalıdır.

3. Sevişme her zaman cinsel birleşme ile sonlanmalıdır.

Bazen partnerler sadece dokunmak dokunulmak ister. Dokunmanın ve dokunulmanın verdiği hazza odaklanmak isterler. Cinsel birleşme olmadan sadece sevişme ile partnerinizle romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Sevişme her zaman cinsel birleşme ile sonlanmayabilir. Partnerlerin istek ve arzularına göre şekillenebilmektedir.

4. Cinsellik penisin vajinaya girmesinden ibarettir.

Cinselliğin altın anahtarı sevişmektir. Bu cinsel mit, cinselliği sadece penis vajina birlikteliği ile sınırlandırdığı için kadında uyarılma ve cinsel istek sorunlarına yol açabilmektedir.

5. Cinsellikte başarılı olmak çok önemlidir.

Cinsellikte başarılı olmak yerine aksine cinsel haz almaya odaklanmak çok doğru bir davranış olacaktır. Başarılı olmaya çalışmak bazen kişiyi kaygı ve strese sürükleyebilir. Bu cinsel mit erkekte penisin sertleşmemesi, kadında da cinsel istek sorunlarına yol açabilmektedir.

6. Penis sertleştiğinde boşalmalıdır.

Penis sertleşir sertleşmez boşalmak, bunu bir görev olarak görmekten geçmektedir. Bu görevi yerine getiremeyen partnerde de başarısız olarak görüleceği düşüncesini ortaya çıkarır.

7. Kadın erkeğin sevişme ve cinsel birleşme isteğine ‘’hayır’’ dememeli

Bu cinsel mit kadında cinsel isteksizlik ve uyarılma sorunlarına yol açabilmektedir. Sevişme ve cinsel birleşme karşılıklı hazır hissedildiğinde yapılmalıdır. Kişi o gün stresli endişeli üzgün olabilir. Buna rağmen erkeğe hayır dememek bazı sorunlara yol açabilmektedir.

8. Erkeğin penisinin boyu çok önemlidir.

Pornografik videolardan dolayı gündemde olan bu cinsel mit, kadınların sadece büyük ve sert bir penis ile zevk alabileceği önyargısı oluşturmaktadır. Bu durumda erkeğin penisine yüklediği anlamlar olumsuz olunca erkekte sertleşme problemleri görülebilmektedir. Penisin küçük olması erkeğin cinsel anlamda yetersiz olduğunu göstermez. Tam tersi büyük bir penis kadınlara acı verebilmektedir.

9. Oral ilişki pis bir şeydir

Partnerler penis ve vajinanın temizliğine özen gösterdiği ve oral ilişki karşılıklı kabul edildiğinde herhangi bir sakıncası olmayan aksine uyarmayı arttıran bir eylemdir. Cinsel ilişkide uyarılma sorunu yaşayan çiftler oral ilişki yapabilirler.

10. Erkeğin penisinde sertleşmenin kaybı eşini çekici bulmadığı anlamına gelir. 

Erkeğin penisinin sertliğini kaybetmesinin birçok nedeni olabilmektedir. Bu durumu sadece partnerin çekiciliğine dayandırmak hali hazırda yaşanan sertleşme sorununu arttırabilmektedir.

11. Sevişmenin belli kuralları vardır ve bunlar değişmez.

Partnerler nasıl zevk alıyorsa öyle sevişebilirler. Sevişmenin herhangi bir kuralı yoktur.

12. Cinsel ilişki esnasında konuşulmaz

Konuşmak normal gündelik yaşamda önemli bir yere sahip olduğu gibi cinsel ilişki sırasında konuşmakta önemli bir yere sahiptir. Cinsel ilişki sırasında partnerin hoşuna gidecek sözler söylemek onu daha çok istekli hale getirmek cinsel ilişkinin kalitesini arttırabilmektedir.

Cinsel hayatınızda sizden veya partnerinizden kaynaklı problemler yaşıyorsanız en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.