İletişim

Cinsel İlişkiyi Olumsuz Etkileyen Faktörler

Cinsel İlişkiyi Olumsuz Etkileyen Faktörler

Cinsel İlişkiyi Olumsuz Etkileyen Faktörler

  • Kendini Beğenmeme

Kendini beğenmeyen bir birey başkasını mutlu edemez bu durum çiftler arasında tartışmalara yol açabilmektedir.

  • Düzensiz Uyku

Yetişkin bireylerde uyku düzeni ortalama 7-8 saat arasında değişmektedir.

Bireyler bu saatlere dikkat ederek verimli uyku almaları gerekmektedir.

Yapılan araştırmalar sağlıklı uyku Düzenle sahip kişilerin cinsel hayatlarında aktif olduğunu belirtmiştir.

  • Tüketilen Besinler

Cinsel hayatı olumsuz etkileyen faktörlardan birisi de tüketilen besinlerdir. Hazır ve paketli gıdalar bireylerin gelişimini olumsuz etkilediği gibi cinsel hayatlarında olumsuz etkilemektedir sürekli yağlı besinler tüketen bir birey o gün içinde aşırı yorgunluk hissetmeye başlar. Sebze, bol sıvı tüketimi ve düzenli yapılan yürüyüşler cinselliğin verimini arttırmakdadır.

  • Stres

Bireylerin gün içinde yaşadığı yoğun stres cinsel hayatlarına da yansımaktadır. Yaşanan stresle başa çıkılması öğrenilmeli ve günlük yaşamdaki stres cinsel hayata yansıtılmamalıdır.

  • Alkol ve Sigara Kullanımı

Sigara, beyin damarlarında tıkanıklığa neden olduğu için bireylerde yorgunluk ve iktidarsızlık gibi olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Çok fazla alkol alma durumunda da bireylerde aşırı sinir hali olabilmektedir. Bu durumda cinselliği olumsuz etkileyebilmektedir.

 

Cinsel hayatınızda problemler yaşıyorsanız en kısa zamanda bana ulaşabilirsiniz. Soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için whatsapp butonuna tıklayabilir veya psikologsinanyuksel@gmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kendinize ve ruh sağlığınıza iyi bakın.